P e r i n n e m a i s e m a
   Etusivu            Maailmanperintö
Maailmanperintö
 

 
Maailmanperintökohteet Suomessa
 
Maailmanperintökohteet Suomessa ovat maailmanlaajuisesti merkittäviä historiallisia kohteita ja näin ollen oikeutettuja esittelyyn perinnemaisemaan liittyvinä matkailukohteina.
Nämä kohteet ovat pääasiassa rakennettua perinnemaisemaa.

Lainaus: "Maailmanperintöluetteloon pääseminen edellyttää kulttuuriperintökohteelta, että se on inhimillisen luovuuden mestariteos tai poikkeuksellisen merkittävä todiste olemassa olevasta tai jo hävinneestä kulttuurista. Kohde voi olla merkittävää historiallista aikakautta edustava rakennustyyppi tai kuvastaa tietyn kulttuurin perinteistä asutusta. Se voi myös liittyä tapahtumiin, eläviin perinteisiin, aatteisiin, uskontoihin ja uskomuksiin tai taiteellisiin ja kirjallisiin teoksiin.

Luonnonperintökohde voi kertoa maapallon historian tärkeästä kehitysvaiheesta tai olla esimerkki käynnissä olevasta ekologisesta tai biologisesta muutoksesta. Se voi edustaa poikkeuksellisen kaunista maisemaa tai olla uhanalaisen eläinlajin tyyssija."
 
Lainaus; Opetus- ja kulttuuriministeriön Maailmanperintöä käsittelevältä verkkosivulta 17.06.2012.
 
Maailmanperintökohteet Suomessa -esite on ladattavissa pdf-tiedostona oheisesta linkistä
 

Ajantasaista lisätietoa oheisista linkeistä:
 
Museovirasto, maailmanperintökohteet Suomessa Museoviraston sivustolla.
 
Opetus- ja kulttuuriministeriö, ministeriön sivusto, jossa lisätietoja mm maailmanperinnöstä, sopimuksista ja eri kohteista Suomessa.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Vierailijoita sivustolla
 

 
Sivusto julkaistu 04.07.2010
Sivustoa päivitetty. Last Update.
27.08.2013
 
©  KuvaPekka